LUCKY JÍDLA 7: Snídaňová pizza z ovesných vloček
V sedmém vydání naší rubriky o zdravém pečení a vaření si připravíme tak trochu netradiční pizzu – je sladká, její hlavní ingrediencí jsou ovesné vločky s bílým jogurtem a skvěle se hodí jako vydatná snídaně, která vás zasytí na dlouhou dobu. Tato pizza se v současnosti stala hitem ve zdravém stravování, protože je zdravá, chutná a výživná.
Ingredience na pizzu pro 2 osoby:
- 120g ovesných vloček
- 10g chia semínek
- 1 banán, jahody, mandle
- Čokoládový sójový pudink
- Trocha vody
- Špetka skořice
- 200g bílého jogurtu
- Půl lžičky kypřícího prášku
Postup
- Vidličkou rozmačkejte banán, přidejte všechny ostatní suroviny a smíchejte.
- Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvarujte placku a pečte při 180°C cca 15 minut.
- Ozdobte dle chuti a můžete podávat.
Přibližné výživové hodnoty na 1/2 korpusu pizzy:
- Energetická hodnota: 333 kcal
- Bílkoviny: 18,9 g
- Sacharidy: 48 g
- Tuky: 5,6 g
- Vláknina: 9 g
Náklady na suroviny (na korpus): cca 25,-
Příští pátek se naučíme připravovat věž z banánových lívanečků.
Tento příspěvek mohl být publikován díky laskavé podpoře:
Pokud se chcete stát partnerem některého příspěvku nebo rubriky, napište nám na email: redakce@zlinskynocnik.cz/web