Hlavní stránka Lifestyle LUCKY JÍDLA 4: Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

LUCKY JÍDLA 4: Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

0

Foto: L. Podolová

Vafle jsou tradiční belgickou pochoutkou a pro mě jednou z nejoblíbenějších, byť díky své náročnější přípravě, tak trochu opomíjenou snídaní. Jednou za čas na ně však dostanu obrovskou chuť a pak už mi nezbývá nic jiného, než připravit vafle podle mého oblíbeného receptu, v němž hrají hlavní roli ovesné vločky a bílý jogurt. Odměnou za úsilí vynaložené při jejich přípravě je pak výtečná snídaně s vyváženým poměrem bílkovin a sacharidů, kterou moje chuťové pohárky prostě zbožňují.

Ingredience na 6 menších vaflí:

  • 50 g ovesné mouky (rozemletých vloček)
  • 10 g vanilkového proteinu (můžete nahradit mletými ořechy s trochou sladidla)
  • 100g bílého jogurtu (doporučuji řecký)
  • špetka prášku do pečiva
  • 70 ml vody
  • 1 vejce

lucky tip

 

 

 

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience a vypracujte z nich těsto.
  • Nalijte těsto do formiček či vaflovače cca do ¾ výšky (těsto při pečení trochu nakyne) a pečte do zezlátnutí – ve vaflovači cca 4 minuty, v silikonových formičkách přibližně 25 minut.
  • Poté vafle opatrně vytáhněte a dozdobte dle Vašeho gusta – já jsem použila tvaroh, horké lesní plody, plátky mandlí a datlový sirup.

 

Výživová hodnota jedné vafle:

  • Energetická hodnota: 59,6 kcal
  • Bílkoviny: 4 g
  • Sacharidy: 5,5 g
  • Tuky: 2,1 g
  • Vláknina: 1,2 g

Náklady na suroviny: cca 19,-

Příští pátek se můžete těšit na speciální díl, ve kterém si upečeme zdravější variantu narozeninového mrkvového dortu.

Tento příspěvek mohl být publikován díky laskavé podpoře:

www.zrnkozdravi.czPokud se chcete stát partnerem některého příspěvku nebo rubriky, napište nám na email: redakce@zlinskynocnik.cz/web