Hlavní stránka Lifestyle Na první zlínský Garden Food Festival dorazí i Zdeněk Pohlreich

Na první zlínský Garden Food Festival dorazí i Zdeněk Pohlreich

0

pohlreich

O prvním víkendu v září ožije zlínský zámecký park a místní zámek velkým food festivalem. Nevšední přehlídku dobrého jídla a pití pod širým nebem, která má za sebou dva velmi úspěšné ročníky v Olomouci, její organizátoři letos premiérově představí také ve Zlíně. I zde budou mít návštěvníci možnost ochutnat vybrané lahůdky nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.

Tvářemi zlínského festivalu budou šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nebo jeden z nejlepších českých šéfů současnosti Jan Punčochář. Svoje umění zde ale předvedou i kuchařské regionální špičky. Na pódiu, kde pořadatelé plánují po oba dva dny celodenní program, se představí třeba papričková ohnivá show, procházka světem whiskey či kávy, porcování velké ryby nebo cooking show s hmyzem.

Ve stáncích mohou návštěvníci ochutnávat vyzrálá hovězí masa, ústřice, speciality ze zvěřiny, šneky, sýry, sushi, lanýže, husí a kachní delikatesy, vegetariánská jídla, sladkosti z nejlepších cukráren, zmrzliny, různé druhy piv, vín, destilátů, káv a čajů. „Pestrou a bohatou samostatnou sekci připravujeme pro regionální produkty – sýry, uzeniny, cukrářské výrobky či piva z minipivovarů,“ vyjmenovává jeden z organizátorů Pavel Vysloužil. Příležitost prezentovat se dostane například i zlínská univerzitní menza, jejíž olomoucká „kolegyně“ slavila se svým menu mezi návštěvníky dvou ročníků v Olomouci velký úspěch.

V areálu, který vyroste v zámeckém parku, se bude platit alternativní měnou – grešlemi (1 grešle = 25 Kč). Grešle si návštěvníci mohou zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu.

Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, jenž není svázán žádnými hranicemi. Jeho druhý olomoucký ročník navštívilo během víkendu na patnáct tisíc návštěvníků. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.

první pomoc banner